Ik wil huren

Ik wil een woning huren

Leuk! Jij wilt graag een woning huren. Woning in Zicht helpt je met jouw zoektocht naar een nieuw thuis. Ontdek wie wij zijn en hoe het precies werkt.  

Dit is Woning in Zicht

Een soort Funda, maar dan voor sociale huurwoningen. Dat is Woning in Zicht in het kort. Op onze website vind je het aanbod van verschillende woningcorporaties in Midden-Brabant. Dit kan van alles zijn: van studio’s en appartementen tot eengezinswoningen. Je kunt bij ons reageren op de woningen waar jij interesse in hebt.

Zo kom je aan een huurwoning

De eerste stap is inschrijven bij Woning in Zicht. Je moet daarvoor 18 jaar of ouder zijn en in Nederland wonen. Je maakt een account aan via de website en geeft hier je gegevens door. De inschrijving kost € 8,-. Is dat gelukt? Dan is het tijd om een zoekprofiel samen te stellen. Wil je bijvoorbeeld wonen in Tilburg, Oisterwijk of Waalwijk? En hoeveel slaapkamers wil je?

Op basis van jouw wensen en inkomen, laten we je het actuele aanbod zien. Reageer vervolgens op de woningen die jij het leukst vindt. Goed om te weten: je mag op maximaal drie woningen tegelijkertijd reageren. Ook ben je altijd vrij om een reactie te verwijderen als je een andere woning hebt gevonden waar je nog enthousiaster over bent.  

Schrijf je in

Zo wordt bepaald wie de woning krijgt

Er zijn natuurlijk meer woningzoekenden die een leuk appartement of huis in Midden-Brabant willen huren. Op één woning reageren dan ook meerdere geïnteresseerden. Wie krijgt ‘m uiteindelijk? Dat kan op drie verschillende manieren worden bepaald: 

  1. Inschrijfduur: degene die het langst ingeschreven staat bij Woning in Zicht, krijgt de woning. 
  2. Lotingsmodel: er wordt geloot tussen alle woningzoekenden die hebben gereageerd. 
  3. Wie het snelste reageert: om zeven uur ’s avonds komen nieuwe woningen online te staan. Woningzoekenden kunnen tot 19.15 uur reageren. Dan wordt geloot tussen de mensen die tussen 19.00 uur en 19.15 uur hebben gereageerd. Degene die als eerste uit de loting komt, krijgt de woning. 

Bij de advertentie staat om welk model het gaat. 

Woningaanbod

Wij laten het aanbod van vijf woningcorporaties zien: WonenBreburgTiwos, TBV WonenLeystromen en Casade. De woningen bevinden zich allemaal in Midden-Brabant. Ontdek de verschillende steden, gemeenten en dorpen in de omgeving: 

Ik wil huren in… 

  
 

    Jouw zoektocht naar een sociale huurwoning begint bij Woning in Zicht.