Hoe ga ik op zoek naar een huurwoning?

Hoe ga ik op zoek naar een huurwoning?

Jij wil een sociale woning huren in Midden-Brabant. Nu, of in de toekomst. Jouw zoektocht start bij Woning in Zicht. Wij verzamelen het aanbod van vijf woningcorporaties en bieden jou de kans om te reageren. Als een soort Funda dus, maar dan voor sociale huurwoningen. Wie weet ontvang jij binnenkort de sleutel van je nieuwe plek.

   In ons aanbod vind je huurwoningen in:
 1. Tilburg
 2. Goirle
 3. Kaatsheuvel
 4. Waalwijk
 5. Oisterwijk
 6. Omliggende dorpen
 

 

Wanneer schrijf ik in?

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning, dan reageer je na jouw inschrijving op ons aanbod. Maar ook wanneer je in de verdere toekomst een sociale huurwoning wil, is het verstandig om je alvast in te schrijven. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter je kans op een huurwoning is. Zo ben je voorbereid op wat de toekomst brengt. Omdat de wachttijd lang kan zijn, bouw je zo alvast inschrijftijd op. Je hebt dan een passief account, net zoals Joan.

Zo schrijf jij je in

Ben je 18 jaar of ouder? Mooi! Dan kun jij je inschrijven. Vervolgens kun jij je voor €8 per jaar inschrijven. Dat doe je zo:

Stap 1: vul jouw gegevens in.

Stap 2: vul de gegevens in van de eventuele medehuurder.

Stap 3: vul de gegevens van eventuele meeverhuizende personen in.

Stap 4: vertel ons over je huidige woonsituatie.

Stap 5: vul de gegevens in van jouw account, zoals je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 6: betaal jouw inschrijving voor dit jaar.

Wil je meteen gaan reageren op woningen, houd dan je verzamelinkomen bij de hand. Zo kunnen wij een aanbod tonen dat bij jouw inkomen past.

Start jouw zoektocht naar een sociale huurwoning.

Wat is mijn verzamelinkomen?

Het verzamelinkomen is het gezamenlijke inkomen van alle personen die meeverhuizen en ouder dan 18 jaar zijn. Het inkomen van eventuele kinderen telt niet mee, ongeacht leeftijd.
Vraag je inkomensverklaring op bij de belastingdienst . Deze voeg je aan je inschrijving toe zodra je actief wil gaan reageren op woningen.

 

Bekijk de advertenties

Jouw inschrijving is compleet. Nu is het tijd om te reageren op woningen. Onder het kopje ‘te huur’ zie je ons actuele aanbod van sociale huurwoningen. Bij het globale overzicht van de advertentie zie je het adres, een foto, de stad of het dorp en de wijk. En hoeveel slaapkamers er in de woning zijn. De gekleurde huisjes die verschijnen als je ingelogd bent, geven aan of je de woning bij je past.

 • Groen past bij jouw inkomen, huishoudgrootte en wensen.
 • Oranje past bij jouw inkomen en huishoudgrootte, maar niet bij jouw wensen.
 • Rode woningen zie je alleen als je op het complete aanbod zoekt. Deze woningen passen niet bij je. Dit komt doordat het niet past bij je inkomen. Daarom kan je deze woning niet huren, ook niet als het jouw droomhuis is.

Er zijn vier manieren waarop de nieuw huiseigenaar wordt gekozen: op basis van inschrijftijd, loting, snelle reageerder of wie als eerst reageert. Bij de advertentie lees je op welke manier de gelukkige wordt gekozen.

 • Inschrijftijd: wie het langst ingeschreven staat, krijgt de woning aangeboden.
 • Loting: je maakt evenveel kans als alle andere reacties. Wij kiezen onafhankelijk aan wie de woning aangeboden wordt.
 • Snelle reageerder: je reageert binnen 15 minuten nadat de advertentie online staat. De computer loot vervolgens tussen de mensen die binnen de eerste 15 minuten reageerden. Zit hier geen passende huurder bij? Dan wordt er geloot onder de geïnteresseerden die na 15 minuten reageerden.
 • Eerste reactie: soms worden er woningen uit de vrije sector aangeboden, waarvan de huurprijs hoger is dan van sociale huurwoningen. Hierbij geldt vaak dat degene die het eerst reageert de woning krijgt.

Benieuwd naar alle woningen die in het bezit zijn van de corporaties waarmee wij samenwerken?

Zo reageer je

Je ziet een woning in ons aanbod die aan jouw wensen voldoet. Als je op de advertentie klikt, zie je een uitgebreide beschrijving van de woning. Denk aan de indeling en of er een berging aanwezig is. Ook vind je de totale huurprijs met een inschatting van de energiekosten. Voldoet de woning nog steeds aan je wensen, dan reageer je gemakkelijk onderaan de pagina bij ‘reageer’. Daarna verschijnt de woning in het overzicht van de woningen waarop jij reageerde. Je ziet hier ook terug op welke plek je staat.

Ga op zoek naar jouw toekomstige woning.

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.