Verhuistips

Begin op tijd!

Verhuizen kost veel tijd. Om te voorkomen dat je alles op het laatste moment moet doen, is het fijn om op tijd te beginnen. Heb je al dozen of opslag geregeld? Begin dan vast met inpakken.

Maak een checklist!

Bij verhuizen komt veel kijken. Om te voorkomen dat je iets vergeet, is het makkelijk om een checklist te maken met wat je wanneer moet regelen en inpakken. 

Maak een begroting 

Bereken welke kosten je voor de verhuizing, de verbouwing en de inrichting zal hebben. Houd ook rekening met een buffer! Vaak ben je toch altijd wel iets duurder uit. En heel belangrijk: houd je aan je begroting!

Bereken je verhuisvolume

Het is goed om te weten wat je verhuisvolume is als je gaat verhuizen. Zo weet je hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, 

Denk je erover om een verhuisbedrijf in te huren? Dan is het voor het verhuisbedrijf belangrijk te weten om hoeveel m³ het gaat en waar je naartoe verhuist, zodat zij een juiste offerte kunnen maken; hoeveel verhuizers zijn er nodig en hoe groot moet de verhuiswagen zijn. 

Denk aan de administratieve zaken

Regel de belangrijkste administratieve zaken ruim op tijd. Denk hierbij aan:

  • Verhuis je naar een nieuwe gemeente? Schrijf je daar dan in.
  • Geef je nieuwe adres bij alle belangrijke instanties door, zoals belastingdienst, je bank, verzekeraar, werkgever.
  • Breng je energieleverancier op de hoogte van je verhuizing of sluit een nieuw contract af als dat nodig is.
  • Regel je gas, water licht op tijd.
  • Vergeet bij het doorgeven van je nieuwe adres ook je huisarts, tandarts of dierenarts (denk aan de chip van je hond of kat) niet.

Meet je meubels op

Zo weet je of je bankstel, bed of tafel door de deur of raam past. Past het niet? Dan kun je op tijd beginnen met demonteren of een andere oplossing te regelen

Regel verhuisdozen en verhuishulp

Dit kan op verschillende manieren. Je kan ze bijvoorbeeld kopen of lenen. Denk ook eens aan de bananendozen uit de supermarkt (leeg uiteraard). En vergeet je verhuishulp niet. Vraag op tijd om hulp aan je familie en/of vrienden.

Betaalbare klussers en schilders

Kan je zelf niet klussen of schilderen? Ga dan op tijd op zoek naar iemand die dat wel kan, en het liefst zo betaalbaar mogelijk.

Opruimen

Verhuizen is een goed moment om op te ruimen. Kijk kritisch naar wat je wel en niet mee wil verhuizen. Ga kamer voor kamer goed na of er spullen, meubels of kleren zijn waar je niks meer mee doet, wat weggegooid kan worden (doe dat ook meteen) of waar je een ander blij mee kan maken. Scheelt weer een hoop wat je mee moet verhuizen.

Inpakken

  • Zorg dat je je verhuisdozen goed inpakt. 
  • Voorkom dat de inhoud beschadigt door de inhoud te beschermen met bijvoorbeeld oude kranten, bubbelplastic, handdoeken of keukenpapier.
  • Verdeel het gewicht. Verdeel de zware spullen, het liefst in kleinere dozen. Stop een doos dus niet te vol met servies of boeken, hierdoor kan de doos scheuren.
  • Gebruik je medicijnen? Hou deze dan apart en verhuis deze persoonlijk naar je nieuwe woning. Dit geldt ook voor je (kleine) waardevolle spullen en documenten (paspoort etc).
  • Schrijf op de doos wat er in zit, in welke kamer dit hoort en of er breekbare spullen in zitten. 

Parkeren

Zorg alvast voor parkeerontheffing (als dit nodig is in je nieuwe wijk) voor de verhuisdagen, zodat je zonder problemen bij je nieuwe huis kan parkeren.

Zakjes en foto’s

Moet je meubels uit elkaar halen? Verzamel alle losse schroefjes etc in een zakje en plak dit op het meubelstuk. Maak voordat je snoeren van bijvoorbeeld je tv of stereo loskoppelt, eerst een foto. Zo weet je hoe je het opnieuw aan moet sluiten.

Maak een moodboard

Hoe wil je graag dat je nieuwe huis eruit ziet? Welke uitstraling wil je dat je interieur heeft? Plak dit op je moodboard. Of nog leuker: ga los op Pinterest! Daar is zoveel inspiratie te vinden.

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties

Volg ons op social media

Volg ons op facebook of via instagram. We delen er wekelijks interessante weetjes en tipberichten over beschikbaar aanbod en woningruilaanbod.