Hoe is de huurprijs opgebouwd?

De huurprijs is als volgt opgebouwd:

- Bruto huur: het totaalbedrag dat je maandelijks betaalt.

- Netto of kale huur: het huurbedrag zonder de servicekosten.

- Servicekosten: de maandelijkse vaste kosten voor rioolonderhoud, glasfonds, huismeesterkosten, schoonmaak van gezamenlijke ruimten en dergelijke (welke servicekosten worden berekend hangt af van het soort woning).

- Subsidiabele servicekosten: het deel van de servicekosten dat je mag opgeven bij de Belastingdienst voor de huurtoeslag.

- Rekenhuur of subsidiabele huur: netto huur plus subsidiabele servicekosten, op basis hiervan wordt de huurtoeslag berekend. Huurtoeslag wordt berekend op basis van de rekenhuur. Niet alle servicekosten mogen meegerekend worden voor de huurtoeslag. Je vindt hier meer informatie over op www.toeslagen.nl

- Administratiekosten zijn eenmalig en je betaalt deze als je het huurcontract tekent.

Let op: de huurprijzen zijn exclusief gas, water en elektra. Soms is er een voorschot voor de stookkosten opgenomen in de servicekosten, dit staat dan vermeld in de advertentietekst.  

Via e-mail je vraag stellen

Woning in Zicht is een digitaal loket. Voor vragen omtrent je inschrijving helpen we je graag via e-mail. Vul het contactformulier in als je een vraag hebt. 

Wij streven ernaar op werkdagen binnen 24 uur te reageren. 

 

Telefonisch of persoonlijk jouw vraag stellen

Wil je graag iemand (telefonisch) spreken? Dan kun je contact opnemen met een van de deelnemende corporaties: contactgegevens van de corporaties