Casade

Casade: betaalbaar en duurzaam

TBV Wonen begon klein en groeide in de loop der jaren uit naar een bedrijf met ongeveer 100 werknemers. Niet alleen in Tilburg verhuurt de corporatie woningen, maar ook in omliggende dorpen Udenhout, Helvoirt, Berkel-Enschot, Biezenmortel en Haaren. Het aanbod gaat van eengezinswoningen tot etagewoningen. Ontdek meer over TBV Wonen. 

Door de jaren heen breidde woningcorporatie Casade het aanbod uit tot maar liefst 11.500 betaalbare woningen. Betaalbaarheid is een belangrijke kernwaarde: de huurhuizen zijn geschikt voor bewoners met een bescheiden inkomen. Ontdek hoe Casade werkt en wat zij voor je kunnen betekenen. 

Uiteenlopend aanbod

Casade verhuurt al meer dan 100 jaar allerlei type woningen. Zelf omschrijven ze het als: zorgen voor fijn en betaalbaar wonen voor mensen met een bescheiden inkomen. Het aanbod gaat van eengezinswoningen tot appartementen en garages. Je vindt hun woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. 

Fijne leefomgeving door lokale betrokkenheid

Casade doet meer dan alleen fijne woningen verhuren. De woningcorporatie vindt het belangrijk om te zorgen voor een goede leefomgeving. De buurt waar de huurder terecht komt, moet altijd voelen als een echt thuis. Daarom onderhoudt zij haar woningen netjes en motiveert ze haar huurders om samen met buurtgenoten activiteiten te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van een gezamenlijke tuin.

Duurzaam huren

Casade vindt duurzaamheid heel belangrijk. Zo belangrijk, dat zij als een van de eerste woningcorporaties zonnepanelen op de daken van huurwoningen legden. Niet alleen de bewoners van die huizen profiteren hiervan, maar meer huurders hebben voordeel. Want ondanks dat de zonnepanelen misschien niet op jouw dak liggen, kun je wel profiteren van de duurzaam opgewekte zonne-energie. Door lid te worden van Zonnecoöperatie Dakenstroom krijg je namelijk korting op de energiebelasting.

“Wat ons uniek maakt? Dat al onze huurders kunnen profiteren van de duurzaam opgewekte zonne-energie in ons Dakenstroomprogramma En we hebben nog veel meer projecten om woningen duurzamer te maken.” - Angela Jansens, Casade

Inmiddels gaat de verduurzaming verder dan alleen deze panelen. In 2022 investeert Casade namelijk 60 miljoen euro in het verduurzamen van haar woningen. Dat gebeurt door beter te isoleren, huizen van het gas af te halen, meer zonnepanelen of groen op de daken aan te brengen en een warmtepomp te installeren. Of woningen te vervangen door energiezuinige nieuwbouw. 

Wat is uniek?

- Een aanbod van 11.500 woningen: van appartementen en eengezinswoningen tot garages. 
- De woningcorporatie doet er alles aan om het huis en de buurt zo aangenaam mogelijk te maken. Alles voor een fijne leefomgeving. Zodat jij kunt zeggen: zo wil ik wonen! 
- Casade legt een grote focus op het verduurzamen van de woningen. 
- Medewerkers zijn aanwezig in de wijken, zodat zij dicht bij de huurders staan. Jij hebt hierdoor een vast aanspreekpunt en kunt voor vragen en opmerkingen terecht bij deze wijkteams.

Zo ziet een traject eruit

Stap 1: Jij zoekt een woning en kijkt hiervoor op Woning in Zicht. Wil je liever een een-op-een-gesprek op kantoor? Dan maak je eerst een afspraak.

Stap 2: Deze woning is wat voor jou. In de beschrijving lees je of je contact opneemt met de huidige huurder of met Casade. Alleen wanneer de woning leeg staat, verloopt deze bezichtiging via de woningcorporatie.

Stap 3: Na de bezichtiging ben jij misschien nog enthousiaster en accepteer je de nieuwe woning. Er volgt daarna een persoonlijk gesprek met een woonadviseur van Casade. Dit is meestal een belafspraak, maar kan in uitzonderlijke gevallen ook op kantoor plaatsvinden.

Stap 4: Kloppen al je gegevens? Gefeliciteerd! Dit huis is jouw nieuwe thuis. Het enige dat je nu nog te doen staat, is het huurcontract tekenen en de sleutel ophalen. Daarna verhuis je naar jouw nieuwe huurwoning. 
 

Zo schrijf je je in bij Woning in Zicht

Jij zoekt een sociale huurwoning in Midden-Brabant. Dan start je zoektocht naar jouw nieuwe stek bij Woning in Zicht. Wij verzamelen het aanbod van vijf woningcorporaties en bieden jou de kans om te reageren. 

Via de website kun je je inschrijven. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Via Woning in Zicht zie je advertenties van huurwoningen van vijf woningcorporaties voorbijkomen. Als je interesse hebt in een woning kun je reageren. Je ziet vervolgens meteen op welke voorlopige plek je staat.

Ontdek het woningaanbod bij Woning in Zicht

Bekijk het aanbod