Leystromen

Leystromen: persoonlijke bezichtiging in een onbewoonde woning

Leystromen verhuurt maar liefst 10.000 woningen. Belangrijk volgens de woningcorporatie: wanneer jij bezichtigt, staat de woning leeg. Dat geeft een eerlijk beeld; what you see is what you get. Ontdek hier wat Leystromen voor jou kan betekenen.

Uiteenlopend aanbod

Het aanbod huurwoningen van Leystromen is uiteenlopend. Je vindt er bijvoorbeeld eengezinswoningen, appartementen en woningen in een zorgcentrum. Die woningen staan in de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. Het kantoor staat in Rijen.

Luisteren naar de huurder

Op welke manier is het verhuisproces voor jou als huurder het meest prettig? Die vraag stelde Leystromen aan huurders. In een onderzoek kwam naar voren dat toekomstige huurders liever een lege woning bezichtigen. Zo krijgen ze een duidelijk en eerlijk beeld van de woning. En hoeven ze niet door het meubilair van de huidige huurders heen te kijken. Ook de huidige huurders bleken dit idee het meest prettig te vinden. Leystromen besloot daarom het verhuisproces te veranderen: precies zoals de huurders aangeven het fijn te vinden.

“We zijn trots op ons verhuisproces. Het traject staat helemaal in het teken van de huurders: hoe is het voor hen het meest fijn om te verhuizen?” - Hannie Spierings, Leystromen

Bekend gezicht

Is de lamp in de gezamenlijke hal stuk? Dan heb je een vast aanspreekpunt bij Leystromen. Er zijn in de woonomgeving namelijk complexbeheerder van de woningcorporatie aanwezig. Van de ruim 100 medewerkers zijn er vaste groepen medewerkers aan de slag in de verschillende kernen. Als onderhoudsteam staan zij paraat voor kleine reparaties. Fijn voor jou: die lamp is zo vervangen.

Wat is uniek?

- Een aanbod van ongeveer 10.000 woningen: van appartementen tot eengezinswoningen over een groot gebied in Midden-Brabant. 
- Verhuisproces zoals huurders het prettig vinden: de bezichtigingen vinden altijd in een lege woning plaats.
- Via een account op de website kun je snel jouw documenten inzien en eventuele reparaties aanvragen.
- Iedere huurder kan rekenen op passende hulp. Vind je het bijvoorbeeld lastig om digitaal zaken te regelen en ben je niet in staat om naar het kantoor in Rijen te komen? Dan komt een medewerker van Leystromen naar jou. 
- Leystromen draait pilots met verschillende duurzame oplossingen. Denk aan circulair bouwen van nieuwe woningen en huizen verwarmen met behulp van infraroodverwarming. Daarbij geven panelen aan het plafond stralingswarmte af die aanvoelt als warmte van de zon. De panelen verwarmen heel gericht mensen en spullen waardoor geen warmte verloren raakt.

Zo ziet een traject eruit

Stap 1: Het verhuurproces van een woning bij Leystromen is niet zoals gemiddeld. Er is meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Wanneer een huis beschikbaar komt, neemt een medewerker van Leystromen een kijkje. Diegene inventariseert de staat van de woning en weet precies wat er moet gebeuren.

Stap 2: Leystromen spreekt met de vertrekkende huurder. Zit er bijvoorbeeld een mooie, nieuwe vloer in de woning? Dan neemt Leystromen die over en hoeft de vertrekkende huurder zelf geen contact op te nemen met de nieuwe huurder.

Stap 3: De woning is leeg, zodat je tijdens de bezichtiging precies weet hoe het er zonder meubels uitziet. 

Stap 4: Is de woning echt iets voor jou? Dan accepteer je het huis na de bezichtiging en staat er nog maar één ding op jouw to-do list: het ondertekenen van de huurovereenkomst. 

Zo schrijf je je in bij Woning in Zicht

Jij zoekt een sociale huurwoning in Midden-Brabant. Dan start je zoektocht naar jouw nieuwe stek bij Woning in Zicht. Wij verzamelen het aanbod van vijf woningcorporaties en bieden jou de kans om te reageren. 

Via de website kun je je inschrijven. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Via Woning in Zicht zie je advertenties van huurwoningen van vijf woningcorporaties voorbijkomen. Als je interesse hebt in een woning kun je reageren. Je ziet vervolgens meteen op welke voorlopige plek je staat.

Ontdek het woningaanbod bij Woning in Zicht

Bekijk het aanbod