WonenBreburg

WonenBreburg: voor iedereen een fijne leefomgeving

Groots in woningaanbod, én in het creëren van de meest aangename leefomgeving. WonenBreburg heeft maar liefst zo'n 30.000 verhuuropties. Groot, klein, midden in het centrum of juist wat rustiger aan de rand van een stad. Er zit altijd een huis voor jou tussen. WonenBreburg heeft oog voor de huurders en weet precies hoe zij jouw huis tot thuis laat voelen.

Voor iedereen een woning

Jij zoekt in Tilburg een woning. Grote kans dat je dan uitkomt bij WonenBreburg. Deze woningcorporatie heeft namelijk 30.000 verhuuropties binnen Tilburg en Breda. In Tilburg staan er zo'n 20.000 waaronder ook garages, parkeerplaatsen en bedrijfspanden. Voor iedereen is er een woning. Het aanbod gaat namelijk van eengezinswoningen tot flats, in verschillende prijsklassen en in iedere wijk van de stad. 

“Het leuke van zo'n grote corporatie, is het grote aanbod. Het zijn verschillende woningen, in iedere wijk van Breda en Tilburg.” - Camiel van Esch, WonenBreburg

Dichtbij jou

In vrijwel iedere wijk in Tilburg is WonenBreburg te vinden. De woningcorporatie heeft buurtkantoren, waar je terecht kunt met al je vragen. Huurders prijzen het klantcontact met de medewerkers. Binnen de organisatie werken professionals die je in een mum van tijd verder helpen. Hulp kan telefonisch, maar ook via de website. Online kun je bijvoorbeeld reparaties doorgeven op een dag en tijd dat het jou het beste uitkomt.
 

WonenBreburg verhuurt ook huizen in Breda

Deze huurwoningen gaan echter niet via Woning in Zicht, maar via Klik voor Wonen. Datzelfde geldt voor studentenwoningen: WonenBreburg heeft deze in het woningaanbod, maar verhuurt deze kamers niet via Woning in Zicht. Studentenappartementen van WonenBreburg zijn te vinden via Klik voor Kamers.

Wat is uniek?

- Met een aanbod van ongeveer 20.000 woningen heeft WonenBreburg de meeste huurhuizen, ten opzichte van de andere woningcorporaties binnen Woning in Zicht. 
- WonenBreburg heeft voor iedereen een huis. Het aanbod varieert namelijk van eengezinswoningen tot flats in allerlei prijsklassen. 
- Buurtbeheerders staan dicht bij de huurders. Zij hebben een fijn netwerk, waardoor al jouw vragen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je komt simpel en snel in contact met bijvoorbeeld een wijkagent.
- Voor alle soorten vragen kun je bij WonenBreburg terecht. Bijvoorbeeld over een kapotte lamp, je sleutel die kwijt is of wanneer het huisvuil wordt opgehaald. 
- Interesse in zonnepanelen, waardoor je bespaart op de vaste lasten? Dan kun je deze aanvragen. Alle huizen van WonenBreburg zijn hiervoor geschikt. 

Zo ziet een traject eruit

Stap 1: Via Woning in Zicht kom jij een woning tegen van WonenBreburg. In de advertentie lees je of jij in aanmerking komt. Is dat zo? Laat dan weten dat jij interesse hebt.

Stap 2: Vervolgens word je uitgenodigd om individueel een kijkje te nemen. Dat kan zijn met een medewerker van WonenBreburg, maar dat contact kan ook rechtstreeks via de zittende huurder lopen. In dit laatste geval kun je meteen een gesprek voeren over eventuele spullen die je over wil nemen.

Voor ouderen ligt het proces net anders. Zij krijgen een persoonlijke intake. Daarin komen alle wensen en behoeften naar voren. En WonenBreburg gaat aan de slag om de meest passende woning te vinden. De huurders hoeven daardoor niet van bezichtiging naar bezichtiging.

Stap 3: De woning is precies wat je zocht. Na de bezichtiging accepteer je.

Stap 4: Er staat nog maar één ding op jouw planning: het ondertekenen van het huurcontract. Vervolgens is de huurwoning van jou.
 

Zo schrijf je je in bij Woning in Zicht

Jij zoekt een sociale huurwoning in Midden-Brabant. Dan start je zoektocht naar jouw nieuwe stek bij Woning in Zicht. Wij verzamelen het aanbod van vijf woningcorporaties en bieden jou de kans om te reageren. 

Via de website kun je je inschrijven. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans op een woning. Via Woning in Zicht zie je advertenties van huurwoningen van vijf woningcorporaties voorbijkomen. Als je interesse hebt in een woning kun je reageren. Je ziet vervolgens meteen op welke voorlopige plek je staat.

Ontdek het woningaanbod bij Woning in Zicht

Bekijk het aanbod